Många väljer att bo i stuga då de bokar in en semester i fjällen. Kanske för att det är lättast då man helt styr sig själv, sina mattider och inte känner att man behöver klä upp sig inför måltiden i restaurangen.

Typ av stuga

Vilken stuga man ska välja inför sitt fjällbesök i Borgafjäll beror på vad man planerar att göra under sin vistelse, om man är villig att ta bil till backen eller vill bo med ski-in/ski-out, om man vill bo enskilt eller mitt i byn och så vidare. Tänk igenom besöket och titta inte bara på priserna, billigast är inte alltid det mest praktiska medan det dyraste ibland kan komma med lyx man aldrig använder sig utav. Men visst är det härligt om stugan har en bastu, kanske en vedeldad bastu i ett litet hus bredvid? Eller om stugan har en makalös vy över fjället och/eller sjön? Varför inte en stuga mitt i blåbärsriset där du på håll ser en räv smyga förbi? Kommer man om sommaren kanske man vill ha en altan som värmer till morgonkaffet?

En del vill bo mitt i byn, ta del av det lokala livet och allt som händer i form av till exempel pubkvällar, afterski, marknader och tjejkvällar. Ibland finns det arrangerad bingo men finns inte det att tillgå kanske ett onlineparti kan vara ett alternativ bingopromo.net/se/? Ofta är det Borga Ski-center som står för arrangemangen men det finns många andra, bland andra hotellen, som också arrangerar event.

Kök för heldag på fjället

Många väljer att hyra stuga för att ha tillgång till ett eget kök; man får den frukost man vill ha och kan planera för en heldag på fjället med matsäck i ryggsäcken. En heldag på fjället kräver mycket energi och vad du ska ha med till matsäck beror på hur du planerar att äta. Ska matsäcken ge dig energi för att orka en timme till och därmed vara lättäten och kanske också snabbäten? Eller ska du sitta ned, låta benen vila, njuta av utsikt och kanske en liten eld? Något som är oerhört enkelt att ta med är en god soppa vilken hälls upp i en termos och har lagom temperatur vid pausen – i kombination med en matig smörgås står man sig länge! Har man en termos är det också ett ypperligt sätt att ta med sig kokkorv! Lägg ned korven i termosen vilken är fylld med hett vatten och korvarna är perfekt tillagade till lunchpausen.