I Borgafjällen finns flera boenden att välja på beroende på vilken standard och service du som gäst önskar. Man ska också ha i åtanke vilka aktiviteter man vill ha nära; vill man bo i direkt anslutning till skidbacken eller kanske med svampskogen om knuten?

Borgafjäll Hotell

Här erbjuds hotellrum, lägenheter och ski-lodge och du väljer själv hur mycket service du önskar.

Ralph Erskine fick uppdraget att rita detta hotell och det räknas som en av hans främsta byggnader idag. En tillräckligt ikonisk byggnad för att hamna på plats 17 och 25 som Sveriges viktigaste arkitektoniska byggnadsverk, utsedda av Swedish Institute. Hotellet harmonierar med den omkringliggande naturen och bland annat kan man åka skidor på delar av taket. Erskine plockade in områdets historia i inredningen genom att inspireras av samernas starka färger och han använde sig av material från trakten, bland annat gran och furu, lokalt bränt tegel och skiffergolv.

Från början hade hotellet endast 80 bäddar då både kommunen och Erskine ville ta hänsyn till byn och dess befolkning; turisterna skulle inte bara bo på hotellet utan också hyra in sig hos lokalbefolkningen. Man såg en vinning i att besökare som bokade in sig hos privatpersoner skulle nyttja de allmänna faciliteterna på hotellet.

Idag har hotellet 200 bäddar, restaurang och spa-avdelning.

Borgagården

Denna gästgivaregård drivs av ett par som vill ge sina besökare en familjär ”hemmahos-känsla” med god service. Här bor man i fina stugor och njuter av god mat i de två restaurangerna, bägge med fokus på lokala råvaror.

Borgagård erbjuder flera olika paket, bland annat över jul och nyår och i kärlekens tecken.

Borgagårds stugor har antingen plats för sex personer eller fyra personer. I en del av dem är husdjur tillåtna. Man kan välja att boka hotellstandard eller att rå sig helt själv.

69 grader nord

Genom 69 grader nord kan turister hyra lägenheter med utmärkt ski in- ski ut. Här bor man 100 meter från backarna i lägenheter utrustade med alla behövliga faciliteter och en hänförande utsikt mot Borgahällen. En del av lägenheterna tillåter husdjur.

Nynäs Jakt & Fiske Camp

Campen är belägen i Storbäck invid Stora Arksjön och erbjuder boende i självhushållsstugor och vildmarkskojor. Det finns nio stugor av varierande storlek, från två till tio personer. Stugorna har också varierande standard, från det enklaste till det toppmoderna. Många väljer någon av skogskojorna, belägna mitt inne i naturreservatet och omgivna av urskog.

Oavsett vilket boende man väljer har man tillgång till strandbastun och den modige tar sig också ett dopp i sjön.